Ny padelhall i norra industriområdet
31okt

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

Padelsporten växer explosionsartat i landet, vilket får antalet padelhallar att göra detsamma. Lindesberg är inget undantag, och får inte mindre än två nya anläggningar längs industrirakan på norra industriområdet, när de lokala entreprenörerna Lindesbergs Bygg och Lindesbergs Fastigheter ger sig in i branschen.

– En padelhall hade vi med i planerna redan när vi sökte vårat första bygglov här uppe för 3 år sedan, men det fick nerslag av kommunen direkt på grund av detaljplanen, berättar Johan Svensson.

Efter en intensiv dialog med Lindesbergs kommun blev till slut lösningen att flytta anläggningen till andra sidan vägen, där hans vän och branschkollega Per Sander, också hade sökt bygglov för en padelhall på en angränsande tomt.

– När det är ett sådant tryck på padel vill man som entreprenör hoppa på tåget, och då gick vi samman för att föra en dialog med kommunen. Nu kan vi bara tacka för att det faktiskt gick att lösa, och att vi kan vara på samma område som vi är idag, det är ju en trygghet i sig, säger Per.

– Logistikmässigt ligger det ju väldigt bra också, flikar Johan in.

Tomterna där de båda anläggningarna inom kort kommer börja ta form ligger på den norra delen av Stafettgatan, där endast Byggmax kommer att skilja de båda åt på varsin sida. Men trots att det är två hallar, med två olika privata aktörer bakom, kommer verksamheterna ha vissa samarbeten, som de redan nu fantiserar kring.

– De kommer ju bara ligga ungefär 200 meter ifrån varandra, så vi funderar lite på seriespel och turneringar eventuellt, säger Per.

Lindesbergs Padelcenter, som Lindesbergs Bygg kallar sin nya verksamhet, kommer att bli en ca 3100 kvadratmeter stor anläggning med plats för 5 inomhusbanor och 3 utomhusbanor. Dessutom planerar man att öppna en egen shop och ett mindre gym för att göra det till ett komplett padelcenter.

– Vi kommer även att öppna en lättare typ av matservering och fik som ger möjligheter för folk att kunna åka upp och ta en frukost eller fika, oavsett om man vill spela padel, gymma eller endast ta en fika, och vi kommer även ha kontorsverksamheter på plan 2 till den fastigheten. Tanken är att vi ska kunna ha bemannat till viss del, och vi har redan en hallchef utsedd, säger Johan och pekar åt sin kollega Magnus Gustavsson.

Lindesbergs Fastigheters anläggning blir något mindre med sina cirka 1200 kvadratmeter, där totalt 5 banor kommer att rymmas, varav 1 utomhus.

– Men om bokningsflödet ser bra ut har vi mer mark att tillgå, och vi är redo att bygga fler banor snabbt. Våran hall kommer falla inom Lindesbergs Fastigheters verksamhet, och vi kommer försöka baka in padel i namnet, vi har några bra förslag på gång, skrattar Per.

– Det här är något vi gör för invånarna som vill spela, eftersom många åker till Örebro för att spela idag då tiderna snabbt tar slut, men också för de som vill börja spela men aldrig kommer igång på grund av att det inte finns tider. Men med Per Erikssons 6 nya banor, blir det sammanlagt ytterligare 19 nya banor att spela på, säger Johan.

Vad är det bästa med att spela padel?

– Det sociala, att få ha roligt och träffa folk, svarar Per glatt.
– Att man får röra på sig samtidigt som man får träffa nya människor och det är verkligen socialt. Det är lätt för folk att börja trots att man aldrig spelat, vilket är kul, sporten passar alla åldersgrupper också, avslutar Johan.

Artikel: https://lindenytt.com/nyheter/fler-bollar-i-luften-nar-ytterligare-tva-padelhallar-planeras-pa-norra-industriomradet/ 

Dela på sociala medier

Bläddra bland nyheter